Hondenpension Heusden(s)Peelgeluk
Een fantastisch hondenleven voor even!!!

                               Het pension

We hebben 12 ruime binnen kennels voorzien van vloerverwarming, waar uw hond op een stretcher of in een ruime mand met dekens lekker tot rust kan komen. Het is voor honden altijd fijn als u ze een deken o.i.d. mee geeft met de vertrouwde geur van thuis zodat ze zich bij ons tijdens hun verblijf sneller en beter op hun gemak zullen voelen.

Heeft u meerdere honden en wilt u ze samen laten verblijven dan is dat ook zeker mogelijk. Hier voor hebben we twee ruime binnen verblijven. Beide zijn voorzien van kunstgras en natuurlijk staan ook hier heerlijke manden/stretchers klaar en een bank waar de honden heerlijk op kunnen relaxen. 

Inmiddels zijn we druk met de verbouwing en uitbreiding van ons pension. We zijn nieuwe XL en XXL kennels aan het realiseren waar 2 of 3 grote honden in kunnen verblijven. Zodat honden die samen wonen in hun vakantie ook samen kunnen blijven in een van onze nieuwe royal suites.

Naast de kennels en binnen verblijven hebben we ook een grote speelweide en meerdere ruime buiten verblijven, waar de honden samen of alleen lekker kunnen spelen ravotten, snuffelen of genieten van het zonnetje.

Alle buiten verblijven zijn voorzien van overkapping of afdak wat bescherming biedt tegen regen maar ook voor schaduw zorgt bij zonneschijn. Daarnaast zijn alle buiten verblijven voorzien van een automatische drinkwater voorziening of is er ten alle tijden vers drinkwater beschikbaar.

Naast de buiten speel verblijven hebben we ook een binnenspeelruimte. Hier kunnen we ook bij slecht weer zoekspelletjes en hersenwerkjes doen of een balletje gooien.

Ons streven is om de honden in passende groepjes samen te laten spelen. Dit kan alleen wanneer uw hond sociaal is naar andere honden en...... u als eigenaar hier vooraf toestemming voor geeft. Niet alle honden vinden dit echter prettig.

Net als mensen vinden honden elkaar ook niet altijd even aardig, ook wanneer uw hond wel sociaal is kan het zijn dat het soms gewoon niet klikt met een andere hond.

Daarom zullen we altijd de honden van elkaar gescheiden door een hek  eerst kennis laten maken met elkaar. Hierdoor kunnen we zien of er wel of geen match is. Pas wanneer we er van overtuigd zijn dat de honden goed samen zullen gaan mogen ze samen ravotten en spelen in de grote speelweide of binnenspeel plaats. Dit samen spelen zal altijd onder toezicht gebeuren en ook hier geldt veiligheid voor alles.

Is uw hond minder sociaal naar andere honden of is er simpelweg geen klik met andere honden dan is dat ook helemaal niet erg want onze meerdere buitenverblijven zijn allemaal voorzien van een deugdelijke omheining en bieden ook voor een hond alleen alle mogelijkheden om lekker buiten te zijn, te spelen of heerlijk van de zon te genieten.


Alle honden komen minimaal 3 keer per dag buiten of mogen binnen spelen. 

!!!Wanneer uw teefje loops is of wordt tijdens haar verblijf kan ze helaas niet mee spelen in een groep, dit om de kans op ongewenste dekkingen te voorkomen. Ook wanneer uw teefje een week voor ze bij ons in het pension komt loops is geweest dient u dit op het intake formulier aan te geven. Dit omdat een teefje na het vloeien van de eerste week pas echt op haar vruchtbaarst is.

De kennels worden minimaal 2 keer per dag grondig schoon gemaakt. Dit gebeurd wanneer de honden buiten aan het spelen zijn zodat ze hier geen last van zullen hebben en ze na het spelen in een schone kennel tot rust kunnen komen.

Het bieden van rust is ook zeker nodig en hierbij proberen we een zo stressarme vertrouwd mogelijke omgeving te creëren voor uw hond. Hierbij bieden we de honden naast een lekker rust/slaapplaatsje ook kauwmateriaal zoals een kauwbot o.i.d. aan.

Voeren

De honden worden 2 keer per dag gevoerd. Heeft uw hond een speciaal dieet of heeft hij of zij bij u thuis meerdere voermomenten dan is dat ook geen enkel probleem. Dit kunt u aangeven op het intake formulier.

Wanneer de honden onze brokken eten krijgen ze Royal Canin, bij vers vlees voeren wij Lotgering. Mocht u uw voorkeur bij ons vers vlees liggen dan dit gelieve tijdig doorgeven i.v.m. met onze logistiek. Het staat u natuurlijk vrij om eigen voer meenemen. Ook wanneer uw hond een speciaal dieet heeft dient u het eigen voer mee te nemen. (vers) vlees is (hierbij) geen probleem want we beschikken over een speciale vriezer voor hondenvlees.

Voor elke hond is er een opbergbox beschikbaar waarin zijn/haar spullen zoals riem, dekens, speeltjes of meegebrachte spullen kunnen worden opgeborgen.


Natuurlijk kunnen we niet tippen aan thuis maar we zullen er alles aan doen om uw lieve viervoeter een zo fijn mogelijk verblijf te bieden!!!
 


 
 
 
 
E-mailen
Bellen